Ga naar de inhoud

Informatie voor opleiders

Deze pagina biedt informatie voor opleiders die een (post) hbo-opleiding tot Integrative Medicine zorgverlener aanbieden en deze willen laten accrediteren door de BOVIM. Het besluit tot accreditatie van een opleiding betekent dat afgestudeerden van die opleiding zich kunnen inschrijven bij BOVIM in een kwaliteitsregister door het tonen van het officiële diploma van de geaccrediteerde (post) hbo-opleiding.

Klik hier voor een actueel overzicht van geaccrediteerde opleidingen.

Informatie voor opleiders die zich willen verdiepen in opleidingsaccreditatie, staat hier.

Kwaliteitskeurmerk
Het doel van accreditatie is het bewaken van de kwaliteit van de titel Integrative Medicine zorgverlener. Scholingsaanbieders kunnen op aanvraag hun scholingsactiviteiten van dit kwaliteitskeurmerk laten voorzien. Een opleider die zich wil laten accrediteren kan hiervoor een verzoek indienen bij de BOVIM door het aanvraagformulier op te sturen naar accreditatie@bovim.nl. De overige gevraagde documenten kunnen via WeTransfer verzonden worden.

Uitgebreide informatie over de procedure is na te lezen in de Handleiding voor scholingsaanbieders.

Voor de accreditatie aanvraag worden kosten in rekening gebracht. Direct na ontvangst van de accreditatie aanvraag ontvangt u een factuur voor de kosten. Het proces van beoordelen wordt geactiveerd na ontvangst van de betaling.

Kosten
Accreditatie wordt verleend voor een periode van twee jaar. Na goedkeuren verbeterplan op grond van evaluatie, verlenging van de periode met twee jaar zonder kosten. Accreditatiekosten: € 750,- ex btw waarvan EUR 600,- voor de accreditatie zelf en EUR 150,- inzake verbeterplan op grond van evaluatie.

Voorwaarden
Aan een accreditatieaanvraag zijn voorwaarden verbonden, deze lees je hier.